Tormás céklasaláta

CéklasalátaA cékla remekül beilleszthető a fogyókúrába, hiszen 100 grammja csak 43 Kcal-át tartalmaz.
Könnyen emészthető, magas rosttartalmú növény, melynek magas kálium, magnézium és vas tartalma. Jótékony hatása közé tartozik, hogy normalizálja a vérnyomást, segít a vérképzésben, vizelethajtó hatású és növeli a szervezet ellenálló képességét.
Ha teheted igyál meg naponta 2-3 dl frissen préselt céklalét. Ezzel nagyon sokat teszel egészséged védelmében.

A jó hír, hogy a cékla felhasználása nagyon sokrétű. Készíthetünk belőle finom, fogyókúrás levest, salátát, turmixot, apró kockára vágva megsüthetjük vagy készíthetünk belőle egészséges, fogyókúrába illeszthető ropogtatnivalót, azaz cékla chipszet.

Most egy nagyon egyszerű, gyors, fogyókúrás saláta receptet hoztam nektek, amit elkészíthettek sült húsokhoz de fogyaszthatjátok önmagában is. 🙂

 

Tormás céklasaláta

 
Hozzávalók:

  • 60 dkg cékla
  • 2 db alma
  • 2 dl kefir
  • Ízlés szerint reszelt torma és tengeri só

 
Hogyan készítsd el?

A céklát előfőzzük, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a felkockázott nyers almát és előkészítjük az öntetet.
A kefirt ízesítjük sóval és tormával, majd óvatosan elkeverjük benne az cékla– és almakockákat.
Jól lehűtjük és tálaljuk.

A recept 4 személyre szól!

 

Egészségetekre! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.