Egész évben fincsi, fogyókúrás nyers saláta készíthető karalábéból, sárgarépából és uborkából.
Ha nyersen készíted el akkor ezekben a zöldségekben lévő összes vitamin és ásványi anyag a szervezetedben landol, hiszen a párolás során veszítenek ennek mennyiségéből.
Karalábésaláta
Hozzávalók:
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg uborka
- 1 dl sovány kefir
- 1 dkg mustár
- 1 kis csokor kapor
- Ízlés szerint tengeri só, bors és frissen facsart citromlé
- Pár darab salátalevél
Hogyan készítsd el?
A zöldségeket nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a kefirt a frissen facsart citromlével, a sóvak, borssal és a mustárral.
A lereszelt zöldségeket összekeverjük az ízesített kefirrel és salátalevéllel bélelt tálba öntjük, megszórjuk kaporral és hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A recept 4 személyre szól, adagonként 177 Kcal és 22 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂