Nagyon szeretek muffint készíteni, hiszen szerintem ez a legegyszerűbb süti. Pikk-pakk összekevered a hozzávalókat, formákba töltöd az elkészült kevert tésztát és már mehet is a sütőbe. Ráadásul bármilyen ízesítésben elkészíthető. 🙂
Nagyon megörültem amikor Ágicától kaptam kóstolót a saját készítésű mákos muffinjából, melynek sajátossága, hogy nincs benne egy csepp liszt sem.
A kóstolás sajnos aznap elmaradt, mert késő délután jutott el hozzám a fogyókúrás finomság, de alig vártam a másnap reggelt, hogy végre megízleljem és megszerezzem a receptet.
Mákos muffin liszt nélkül
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg kókusz reszelék
- 3 evőkanál xilit
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db tojás
- Kb. 2 dl víz
- Pár csepp frissen facsart citromlé
- Magozott meggy
Hogyan készítsd el?
Egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a darált mákot, a kókusz reszeléket, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat, egy másik tálba pedig a villával felvert tojást, a vizet és a citromlevet.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük és teszünk bele magozott meggyet. Muffin sütőformába kanalazom az elkészült tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Egészségetekre! 🙂
Permalink
nagyon szeretem a meggyes mákos dolgokat. ezt is kipróbálom, lehet még ma
Permalink
Szia! Ebből kb hány darab muffin lesz? Köszi előre is a választ!:)
Permalink
Kb. 8-10 db
Permalink
Nekem 12 db lett belőle, nagy méretű, szilikon kapszlikban sütve.