Mákos muffin liszt nélkül

makosmuffinNagyon szeretek muffint készíteni, hiszen szerintem ez a legegyszerűbb süti. Pikk-pakk összekevered a hozzávalókat, formákba töltöd az elkészült kevert tésztát és már mehet is a sütőbe. Ráadásul bármilyen ízesítésben elkészíthető. 🙂

Nagyon megörültem amikor Ágicától kaptam kóstolót a saját készítésű mákos muffinjából, melynek sajátossága, hogy nincs benne egy csepp liszt sem.

A kóstolás sajnos aznap elmaradt, mert késő délután jutott el hozzám a fogyókúrás finomság, de alig vártam a másnap reggelt, hogy végre megízleljem és megszerezzem a receptet.
 

Mákos muffin liszt nélkül

 
Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg kókusz reszelék
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • Kb. 2 dl víz
  • Pár csepp frissen facsart citromlé
  • Magozott meggy

 
Hogyan készítsd el?

Egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a darált mákot, a kókusz reszeléket, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat, egy másik tálba pedig a villával felvert tojást, a vizet és a citromlevet.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük és teszünk bele magozott meggyet. Muffin sütőformába kanalazom az elkészült tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Egészségetekre! 🙂

 

4 hozzászólás


  1. nagyon szeretem a meggyes mákos dolgokat. ezt is kipróbálom, lehet még ma

    Válasz

  2. Szia! Ebből kb hány darab muffin lesz? Köszi előre is a választ!:)

    Válasz

      1. Nekem 12 db lett belőle, nagy méretű, szilikon kapszlikban sütve.

        Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük