Ismerkedjünk meg az eszközökkel – Negyedik a kézi súlyzó

Mi is a kézi súlyzó?
A kézi súlyzó a testedzések legegyszerűbb eszköze. Használható fitness gyakorlatokhoz, erőnléti edzésekhez, Cross-Traininghez vagy funkcionális tréninghez, a teljes felső izomzat edzésére alkalmas. A súlyok növelésével fokozhatjuk az edzések intenzitását. Rehabilitációs célokra is alkalmas.

A cégek itt is mindent bevetnek, minden színt felvonultatnak, és különböző borításokat alkalmaznak:
Krómozott súlyzó: fémből készült, felülete nedvességnek és verejtéknek ellenálló erős króm bevonattal van ellátva
PVC borítás: nem hangos, amikor leteszi vagy összekoccan
Szivacs bevonatú súlyzó: borítását tekintve kényelmes és biztonságos fogást eredményez

Fejlődj saját ritmusodban a kézi súlyzók 0,5 kg-tól kaphatóak!
Az izomerősítés azt jelenti, hogy a vázizomzatot dolgoztatjuk meg, azaz az izomrostokat megfeszítjük helyváltoztatással és/vagy tárgyak mozgatásával. Célja az izomerő növelése az egészségmegőrzés és a jó közérzet érdekében. Az izomfeszesítés segítségével kímélő módon kezdheti újra a sportolást, hatékonyan formálhatja alakját és teljes felsőtestét: a kart, az alkart, a vállat, a trapéz-, a hát- és a mellizmot. Az izomfeszesítéssel széppé formálható a test, és a mozgás a mindennapok részévé válik.

jarabik_marta_eszkozok_sulyzo

Nagyon keményen dolgoztasd meg a karjaid, vállad és a törzsed a következő gyakorlattal:
A fekvőtámasz felső pozíciójában tartanod magad, így minden izmodnak folyamatosan dolgoznia kell. Minden mozdulattal különböző izomcsoportokat mozgathatsz meg. Ezeket a gyakorlatokat kell kombinálnod!
Pushup row: Válassz ki két szögletes kézi súlyzót és erre támaszkodj. A lábaid legyenek terpeszben, a hátad maradjon egyenes. Húzd fel az egyik súlyzót a válladhoz, majd engedd vissza és jöhet a másik. Majd egy fekvőtámasz.:)

A sport életforma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük