Mostanában mindenki köhög, prüszköl mellettem, de én továbbra is ellenállok a támadó vírusoknak, bacilusoknak.
Ebben a megfázásos, influenzás időszakban a legjobb megoldás, ha jól feltöltjük a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezzel segítve immunrendszerünk munkáját.
A répa magas béta-karotin, kalcium, foszfor és magnéziumforrás mellett méregtelenítő hatású is. Fogyasszuk ebben az időszakban rendszeresen akár nyersen, akár párolva levesben vagy köretként egyaránt.
Répakrémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 csokor koriander
- 1 evőkanál olíva olaj
- Kb. 1 liter zöldségesalaplé
- Ízlés szerint só és bors
- 4 evőkanál sovány joghurt
Hogyan készítsd el?
Felmelegített olíva olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a fél csokor koriandert, a babérlevelet és felöntjük az alaplével.
Addig főzzük míg a sárgarépa teljesen meg nem puhul.
Ha megfőtt hagyjuk kihűlni, kivesszük belőle a babérlevelet, majd turmix vagy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Szükség esetén ízesítjük sóval és borssal, megszórjuk apróra vágott korianderrel, majd tálkákba szedve tálaljuk úgy, hogy mindegyik adagra egy-egy kanál joghurtot teszünk.
A recept 4 személyre szól, adagonként 131 Kcal, 14 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Permalink
Imádom a krémleveseket, de répából eddig nem készítettem. Igaz kétkedve fogadtam a receptet, de kíváncsi voltam, és kipróbáltam. Nagyon finom, és mivel még egészséges is én is jó szívvel ajánlom minden krémleves kedvelőnek.