Ha készítettél Halloween tökből lámpást vagy egyéb kerti díszt, a kivájt tökbélést nehogy kidobd!
Fincsi fogyókúrás leves készíthető belőle, melyet ehetsz ebédre sőt vacsorára is a fogyókúrád idején. 🙂
A leves akkor is elkészíthető ha nem készítettél töklámpást! 🙂
Pikáns tökleves
Hozzávalók:
- 60 dkg tök
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db narancs frissen facsart leve
- 2 dkg friss gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- Ízlés szerint só és bors
- Kevés természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A tököt felkockázzuk, a hagymát és a gyömbért apró darabokra aprítjuk.
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt és a gyömbért. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Ha egy picit hűlt rúdmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a frissen facsart narancs levet és újra felforraljuk.
Tálkákba szedjük, megszórjuk megpirított tökmaggal és már kanalazhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként 150 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂