Csikemell petrezselyemmel ízesítve

Mindenhol azt olvashatjuk, hogy a fogyókúra ideje alatt részesítsük előnybe a fehér húsokat, mivel ezeknek alacsonyabb a zsírtartalma mint a vörös húsoknak.

Ezek szerint a legjobb ha csirkehúsból, pulykahúsból vagy halból készítjük el a fogyókúrás ebédünket.

Sokan úgy gondolják, hogy ezek a húsok szárazak és íztelenek, pedig ha jól vannak elkészítve akkor bizony tudnak nagyon fincsik lenni, még akkor is ha fogyókúra barátan készítjük el őket.

 

Csirkemell petrezselyemmel ízesítve

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • Ízlés szerint tengeri só és bors
  • Tej
  • Fokhagyma

 

Hogyan készítsd el?

A csirkemellfilét négy szeletre vágjuk, majd pár órára még jobb ha egy egész éjszakán át fokhagymás tejbe áztatjuk.
Az olíva olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát,  majd rárakjuk a lecsepegtetett és szárazra törölt csirkemell szeleteket.
Mindkét oldalukat nagy lángon megpirítjuk, majd kevés vizet öntünk alá, ízesítjük sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész tányérra tesszük, meglocsoljuk kevés pecsenyelével amiben sült a hús és apróra vágott petrezselyemmel.
Tálalhatjuk saláta mellé vagy készíthetünk belőle csirkeburgert a gyerekeknek friss zsemléből és zöldségek hozzáadásával.

A recept 4 személyre szól, adagonként 151 Kcal és 1 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.