Batyus csirke zöldségekkel

A fogyókúra idején részesítsd előnybe a fehér húsból készült ételeket, mert a vörös húsokban sokkal több a rejtett zsír, ami nem kedvez a súlycsökkentésednek.
Persze ez nem azt jelenti, hogy vörös húst nem ehetsz, de ha teheted a sertés és marhahúst cseréld inkább csirke és pulykahúsra.
Tálalj mellé friss vagy párolt idényzöldséget és már készen is van a fincsi, laktató, fogyókúrás főétel. Ilyen a batyus csirke melyet zöldségekkel párosítunk.

 

Batyus csirke zöldségekkel

 

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell bőr nélkül, melyet 4 egyenlő részre osztunk
  • 12 dkg friss gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db cukkini
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • Kb. 1 evőkanál friss bazsalikom (apróra vágva )
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

Kiterítünk 4 db kb. 30 cm-es alufóliát, melyre egy-egy darab csirkemellet teszünk.  A zöldségeket feldaraboljuk kedvünk szerint, lehet csíkokra, karikákra, kockákra, majd a csirkehúsra halmozzuk őket.
Az  olíva olajat összekeverjük a citromlével és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott öntettel meglocsoljuk a zöldséges csirkéket.  A fóliával batyuként becsomagoljuk az előkészített húst és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.  Amikor kész várjunk vele picit és óvatosan bontsuk ki a batyukat, mert a benne felgyülemlett gőz  égési sérülést okozhat.
Az elkészült zöldséges csirkét tányérra tesszük, meglocsoljuk a fóliában lévő pecsenyelével, díszítjük bazsalikom levéllel és már készen is van.

A recept 4 személyre szól, adagonként 260 Kcal és 5 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük