A fogyókúra idején részesítsd előnybe a fehér húsból készült ételeket, mert a vörös húsokban sokkal több a rejtett zsír, ami nem kedvez a súlycsökkentésednek.
Persze ez nem azt jelenti, hogy vörös húst nem ehetsz, de ha teheted a sertés és marhahúst cseréld inkább csirke és pulykahúsra.
Tálalj mellé friss vagy párolt idényzöldséget és már készen is van a fincsi, laktató, fogyókúrás főétel. Ilyen a batyus csirke melyet zöldségekkel párosítunk.
Batyus csirke zöldségekkel
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell bőr nélkül, melyet 4 egyenlő részre osztunk
- 12 dkg friss gomba
- 2 db sárgarépa
- 2 db cukkini
- 2 evőkanál olíva olaj
- Kb. 1 evőkanál friss bazsalikom (apróra vágva )
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
Kiterítünk 4 db kb. 30 cm-es alufóliát, melyre egy-egy darab csirkemellet teszünk. A zöldségeket feldaraboljuk kedvünk szerint, lehet csíkokra, karikákra, kockákra, majd a csirkehúsra halmozzuk őket.
Az olíva olajat összekeverjük a citromlével és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott öntettel meglocsoljuk a zöldséges csirkéket. A fóliával batyuként becsomagoljuk az előkészített húst és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kész várjunk vele picit és óvatosan bontsuk ki a batyukat, mert a benne felgyülemlett gőz égési sérülést okozhat.
Az elkészült zöldséges csirkét tányérra tesszük, meglocsoljuk a fóliában lévő pecsenyelével, díszítjük bazsalikom levéllel és már készen is van.
A recept 4 személyre szól, adagonként 260 Kcal és 5 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂