Sok fogyókúrázó gondolja úgy, hogy csak híg, zöldséges leves fér bele a fogyókúrás étrendbe.
A jó hír viszont az, hogy igenis ehetünk fincsi tartalmas levest is.
Ha Te is szereted a tartalmas leveseket akkor ezt a receptet Neked találták ki! 🙂
Palócgulyás
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 40 dkg zöldbab
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- Kis csokor petrezselyem
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl sovány tejföl
- Ízlés szerint őrölt pirospaprika, bors és tengeri só
- Kb. 1 liter víz
Hogyan készítsd el?
Az olívaolajon üvegesre pároljuk apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzá adjuk a kockára vágott marhahúst.
Addig pároljuk míg a hús kifehéredik, ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük kb. 1 liter vízzel.
Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, a paradicsomot, a fél csokor petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük míg a hús félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és készre főzzük. A tejföllel behabarjuk még pár percig forraljuk.
A maradék apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
A recept 4 személyre szól, adagonként 262 Kcal, 10,7 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Ez a leves tartalmas, és nagyon finom. Valóban marhahússal isteni, de én pulykamellből is csináltam és az is ízlett.
Permalink
Klára,
Bármilyen husiból elkészíthető.:-)
Örülök, hogy ízlett!
Permalink
Én már unom a csirkehúst, úgyhogy kifejezetten örültem, hogy végre nem szárnyas!A marhahúst pedig imádom!
Permalink