A párolt káposzta az az étel amit szinte bármikor meg tudok enni.
Készülhet fehér vagy lila káposztából, tálalhatják önmagában vagy húsok, zöldségek társaságában.
A fogyókúra kedvéért az elkészítésénél elhagyjuk a finomított fehér cukrot amit még nagyanyáink használtak és teszünk bele pici almát amitől még pikánsabb lesz.
Ha kedved kaptál készítsd el Te is a pikáns párolt káposztát! 🙂
Pikáns párolt káposzta
Hozzávalók:
- 80 dkg fejes káposzta ( fehér vagy lila )
- 40 dkg alma
- Kevés olíva olaj
- Ízlés szerint 10 %-os ételecet, köménymag, tengerisó
- Természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A káposztát felcsíkozzuk, picit megsózzuk és állni hagyjuk. Az olívaolajat felmelegítjük, rárakjuk a felszeletelt káposztát, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk ételecettel és fedő alatt pároljuk.
Amikor picit még roppanós hozzáadjuk a csíkokra vágott almát és addig pároljuk míg a káposztával együtt meg nem puhul. Ha szükséges természetes édesítőszerrel ízesítjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 135 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Nagyon sok értékes dolgot találtam ezen az oldalon, de megjegyezném, hogy az olíva olaj hevítésnél elveszíti szervezetünk számára értékes anyagait. Ezért inkább csak az utána ízesítésre használjuk, sütésre, párolásra ne.
Permalink
Az extra szűz olívaolaj valóban nem sütésre, főzésre való, de a szűz és a finomított olívaolajat lehet pároláshoz főzéshez használni.