Néha olyan jól esne valami ropogtatni való a fogyókúra alatt is de semmi kedvünk zöldséget, gyümölcsöt rágcsálni.
Erre való a fogyókúrás ropogtatni való, mely egy kicsit olyan mint a ropi csak sokkal finomabb! 🙂
Az olaszoknál ezt grissininek hívják, melyet egy udvari pék készített először a király fiának.
Kápráztasd el családod vagy vendégeidet az ízletes, sokféleképpen variálható fogyókúrás ropogtatni valóval!
Fogyókúrás fűszeres ropogtatnivaló ( Grissini )
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- Fél kocka élesztő
- 2 dl langyos víz
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál tengeri só
- 2 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál kakukkfű
- 2 teáskanál majoránna
Hogyan készítsd el?
A langyos vízen elkeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olívaolajat és a fűszereket és tésztát gyúrunk belőle, majd 40 percig kelesztjük.
Ezután jól átgyúrjuk és 10 percig ismét pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük 250 fokra ( légkeveréses sütő esetén 200 fokra ).
A tésztánkat 4 részre, majd minden negyedet 15 részre osztjuk. A felosztott tésztákból lisztezett deszkán kb. 25 cm hosszú rudakat sodrunk, melyet sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy ne érjenek össze.
A megformázott, tepsibe tett grissiniket 10 percig pihentetjük végül az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
A receptből 60 darab ropogtatni való lesz, darabonként 30 Kcal és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Szia!Neked fehér lett vagy barna? mit lehet hozzá enni?
Permalink
Nem kell nagyon megsütni! Inkább világosabb legyen. Lehet magában is ropogtatni, de készíthetsz hozzá mártogatót is: http://fogyokurablog.hu/receptek/fogyokura-barat-ropogtatnivalo