Ha Te a “Reggeli nélkül nem indulok útnak” táborába tartozol akkor ezt a reggelit neked találták ki.
Ha Te nem vagy híve a bőséges reggelinek akkor fogyaszthatod ebédre vagy korai vacsorára a paradicsomos omlettet juhsajttal.
Miért jó a fogyókúra ideje alatt ez a reggeli?
Mert a paradicsom tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a tojás remek fehérjeforrás, a juhsajt pedig magas D-vitamin tartalmáról híres. 🙂
Paradicsomos omlett juhsajttal
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 1,5 dl sovány tej
- 4 db paradicsom
- 20 dkg juhsajt
- 4 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított fűszerkeverék ( ízlés szerint )
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
A paradicsomokat felkarikázzuk, a juhsajtot kisebb darabokra tördeljük. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejet, a fűszereket, a sót és a borsot.
Egy serpenyőben felmelegítünk 1 teáskanál olíva olajat, majd a felvert, fűszerezett tojás 1/4 részét ráöntjük. Lassú tűzön sütjük pár percig, majd a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és megszórjuk juhsajttal fedő alatt 6-8 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük mind a 4 omlettünket, majd tányérra csúztatjuk, díszítjük paradicsommal és már tálalhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 300 Kcal, és 9 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂